Els quaderns d’estudi clàssics van ser, durant molt de temps, d’allò més temuts pels nens que volien gaudir a el màxim de les seves vacances escolars.

Per sort, les noves tecnologies han propiciat la creació d’aplicacions mòbils que permeten repassar a l’estiu el que han après a classe d’una forma molt més amena, entretinguda i divertida.

Una d’elles és Academons, una app educativa dissenyada per un grup d’emprenedors espanyols de la ciutat de Lleó i pensada per a nens i nenes d’entre vuit i dotze anys d’edat.

L’objectiu d’Academons se centra en posar a disposició dels nois una aplicació composta per jocs ideals per aprendre i / o repassar les assignatures dels cursos que van des de tercer fins a sisè de primària.

Com funciona Academons?

Si esteu buscant una app educativa per repassar a l’estiu el que han après a classe que fascini als vostres fills, és molt probable que us interessi saber què és realment Academons.

Es tracta d’una aplicació que anima els nens a aprendre jugant i que funciona d’una manera molt similar a el famós Pokémon Go !, ja que els participants han d’entrenar als seus Academons perquè evolucionin a mesura que aprenen.

L’entrenament fa possible que els Academons puguin anar completant missions formades per itineraris basats en jocs educatius relacionats amb una assignatura concreta. Cada vegada que un alumne completa un itinerari, s’aconsegueix una Masterballque permet que la seva mascota creixi i evolucioni.

A més, hi ha un Academon diferent per a cada assignatura i aquesta app educativa per a l’estiu (o per a la resta de l’any) permet endinsar-se en l’univers de les matemàtiques, la llengua espanyola, les socials, les ciències naturals i, fins i tot, l’anglès.

Motivació a través de reptes

Aconseguir que als nens els vingui de gust dedicar temps a repassar el que han après a classe durant els mesos d’estiu no és senzill.

Per això Academons s’encarrega de mantenir els petits motivats permetent que els jugadors es puguin reptar entre ells i respondre a reptes enviats per altres usuaris del seu mateix curs per demostrar qui sap més d’aquesta assignatura.

Els fundadors d’aquesta app educativa que fa que repassar el que han après a classe sigui divertit i apassionant asseguren que, a l’utilitzar Academons, el rendiment acadèmic de l’infant millora un 30% dedicant, tan sols, 15 minuts a el dia.

Manu Velasco, elegit millor docent de l’any 2018 i professor de quart de primària, parla sobre Academons afirmant que “sempre que puc introdueixo el joc en les meves classes perquè motiva més als meus alumnes i els ajuda a aprendre millor.

Academons ajuda a mantenir aquesta motivació en vacances perquè, a més d’estar adaptat exactament al que hem vist a classe, té unes dinàmiques de joc molt completes que realment enganxen als meus alumnes “.

El responsable que els petits puguin emprar una app educativa i divertida com Academons és l’emprenedor Raúl Orelles, que assenyala que “aprendre es fa menys complicat si t’ho prens com un joc diari.

A Academons, els alumnes hauran de fer evolucionar a les seves mascotes jugant a jocs educatius en els que reforçaran els coneixements adquirits a l’escola.

enllaç de descàrrega de l’app