En aquest apartat recollirem tots aquells jocs, apps i aplicacions creats pel programa de Noves tecnologies és a dir de “collita pròpia”. A banda cada joc o aplicació la podràs trobar a la secció que li correspongui (per android, descàrregues, jocs online, etc.)


Les portes del castell

Es tracta d’un senzill joc per treballar la memòria.

 La mecànica del joc és molt senzilla: primer de tot s’obriran les portes i ens mostrarà el que hi ha darrera, durant uns segons. A continuació les portes es tancaran i nosaltres estarem obligats a obrir-ne 3.

 Darrera les portes trobem dos tipus de coses:

1) vampirs

2) armes contra vampirs

 En obrir les portes hem d’intentar obrir les que contenen armes contra vampirs ja que si obrim una porta amb vampir ens treurà una vida (al joc representada amb una gota de sang).

Lletres 1

App amb 3 activitats per treballar / repassar les lletres.

Activitat 1: ” amb quina lletra comença”

en aquesta activitat es proposen 10 reptes en els que hauràs de localitzar la paraula que comenci amb la lletra indicada.

Activitat 2: “col·loca la lletra que falta”

en aquesta activitat es proposen 10 reptes en els que haureu de colocar la lletra o lletres que falten per completar la paraula indicada.

Activitat 3: ” copia la paraula de mostra”

en aquesta activitat el monitor/pare escriurà una paraula i l’altra persona l’haurà d’intentar copiar.

Causa Efecte 2

Joc amb 5 mini activitats de causa efecte pensades per a persones amb discapacitat.

També funciona molt bé amb infants.

Quan diem causa efecte ens referim a que quan premem una tecla passa alguna cosa a la pantalla, ja sigui que se sent un so, canvia el dibuix, etc. És a dir que quan fem una acció es desencadena una reacció.

Poma corcada

Treballeu el respecte de torns, els números de l’1 al 6, el toc denzill del dit amb la tablet, etc. Amb aquest senzill joc per a dos jugadors en el que haureu de fer arribar el cuc a la poma del contrari tan sols “llençant” el dau.

Llumeta inquieta

Treballeu els reflexes amb aquest senzill joc apte per polsador en el que haureu d’apretar just en el moment exacte que la llumeta del requadre blanc marcat amb la fletxeta estigui encesa.

Les 5 diferencies

Busqueu les 5 diferències entre dues imatges molt semblants.

Un joc per treballar la discriminació visual i la concentració d’una manera fàcil i divertida.

Les dents del drac

Joc del tipus “cocodrilo saca muelas” versió Sant Jordi.

Disposa d’un mode de joc per a polsador.

Seràs tu qui li toqui la dent que li fa mal al drac?

Cançoner Impopular

Joc de cançons populars catalanes.

15 pantalles amb una cançó diferent a cada una.

Discrimina la versió correcte entre les dues opcions.

el pont

Aquest joc és per dues persones i funciona per torns.

A cada torn el jugador haurà de decidir quin maó farà desaparèixer.

Cada vegada que toques un maó aquest desapareixerà i la bola mica en mica anirà baixant.

Perdrà el jugador que faci tocar la bola a terra.

Hi ha 4 maons especials.

Bingo Imatges

Jugueu al Bingo però amb imatges en comptes de números. A més a més el prpi joc us anirà avisant a mesura que els cartrons es vagin completant i també podreu consultar les imatges que ja hagin sortit.

Quin número va

Treballa les competències matemàtiques amb aquest joc que inclou endreçar números en escala, sumes senzilles, restes senzilles i deduir la operació que s’ha realitzat.

Vaques quadrades

Aconsegueix fer la pila més alta de vaques quadrades sense que en caigui cap fora de la plataforma vermella.

Cronologic

Ordena els dibuixos per crear seqüències temporals lògiques.

Bombetes

Sigues el més ràpid a apretar la bombeta encesa del teu costat en aquest joc per dos jugadors.

Salta al color

Fes sessions d’exercici de 2 minuts amb aquesta aplicació tant senzilla que consisteix en anar d’un color un altre ( es pot fer saltant a peus junts, a peu coix, sense saltar, etc…)

Trilers

Practica les teves habilitats de concentració i percepció visual amb aquesta versió del clàssic joc que ens podem trobar en molts carrers de les grans ciutats “trilers” però portat a l’ordinador i sense diners per entremig.

L’objectiu serà descobrir quin dels tres gots conté la piloteta.

conill afamat

Joc d’atrapar hortalisses arrossegant i deixant anar un conill molt afamat.

10 pantalles diferents i en algunes trobareu també bombes que haureu d’evitar tocar.

contador punts joc “PELUSAS”

Es tracta d’una petita app que ens ajudarà en el recompte final de punts de les nostres partides al joc de cartes “PELUSAS”.

causa efecte: “caixa de música”

Aquest “joc” és una petita activitat de causa efecte desenvolupada de forma totalment personalitzada per a una persona amb discapacitat que posem a la vostra disposició per si a algú més li pot ser d’utilitat per treballar temes de causa efecte.

Com ja sabeu quan diem causa afecte ens referim a aquelles activitats en les quals la persona prem la pantalla o prem un polsador i passa alguna cosa, com per exemple sona una música, canvia la imatge, etc.

6 minijocs de causa efecte

Joc amb 6 mini activitats de causa efecte pensades per a persones amb discapacitat.

També funciona molt bé amb infants.

Quan diem causa efecte ens referim a que quan premem una tecla passa alguna cosa a la pantalla, ja sigui que se sent un so, canvia el dibuix, etc. És a dir que quan fem una acció es desencadena una reacció.

Dies Festius

En aquest joc trobareu 7 pantalles.
A cada pantalla es farà referència a una festa que es celebra a Catalunya.

Es mostraran imatges representatives de coses típiques de cada festa i les haureu d’arrossegar amb el dit cap a la seva silueta corresponent. Però compte per què hi haurà siluetes que no corresponen a cap imatge per tal de despistar.

atrapa’m si pots.

Hi ha 10 nivells disponibles.

A cadascun d’aquests nivells trobareu una o varies boles que s’aniran movent per la pantalla.

La vostra missió serà atrapar-les (tocar-les).

descriumu

Joc apte per a persones amb dificultats visuals.

L’objectiu és reconèixer la imatge igual a la mostra. Es pot reconèixer mitjançant els dibuixos o mitjançant les audio descripcions.

pongA2

En aquest joc per guanyar haureu de marcar 5 gols a la porteria del vostre oponent i defensar la vostra per què no us facin gols.

Per defensar la porteria disposareu d’una paleta amb la qual parareu la bola que us envii l’oponent i la fareu rebotar per intentar marcar-li gol.

El joc està disponible per a tauletes android i per a ordinador en la seva versió per navegador.

El Linx

Un joc d’agilitat visual per a tauletes android i per navegador.

La idea del joc és molt senzilla. Se us mostra un objecte que haureu de buscar entremig de molts altres objectes.

Segons el temps que hagueu necessitat per trobar aquests objectes obtindreu més o menys punts

CasaEncantada

Un joc molt senzill en el que haurem de tocar els fantasmes que vagin apareixent a les finestres o al pati d’una casa encantada, per tal de fer-los desaparèixer.

Però compte haurem d’anar “ràpid” a tocar-los ja que si triguem massa els fantasmes ens llençaran boles d’ectoplasma (mocs) que ens restaran vides de joc.

Pixel Art

Un joc pensat per a tauletes android amb el que podreu treballar la discriminació visual, la motricitat fina i la creativitat d’una manera divertida.

L’app ofereix tres modalitats de joc:

Imita els patrons: el joc et mostra un model a la banda esquerra de la pantalla i la persona l’haurà d’intentar reproduir a la banda dreta. Aquesta modalitat t’ofereix 10 models diferents.

Crea un patró: amb aquesta modalitat pensada per a dues persones, una d’elles s’haurà d’inventar un patró a la banda esquerra i passar-li la tauleta a l’altra persona per que intenti reproduir-lo a la banda dreta.

Dibuix lliure: la persona tindrà llibertat per dibuixar el que vulgui. Es poden escollir entre 5 colors ( blanc, negre, vermell, verd i taronja).

Carretera

Un joc pensat per a tauletes Android, que podrem controlar amb un sol toc de dit o amb un polsador extern.

En aquest joc serem una nau espaial que haurà de recorrer un planeta inhòspit i intentar fer el màxim de metres possibles.

Durant el nostra tragecte haurem de mirar d’esquibar els diferents obstacles que se’ns presentin (plantes, aliens en forma de cuc o aliens “michelin”) ja que si topem amb algun d’ells perdrem una vida.

Per altra banda haurem de mirar d’agafar els cristalls roses fluorescents ja que seran combustible per la nostra nau.

Seqüència

Un joc pensat per a tauletes android, en el que podrem practicar la discriminació visual de colors, l’arrossegar i deixar anar elements amb el dit per la pantalla i fins i tot la memòria (en el nivell difícil).

El joc ens deixa escollir entre 3 nivells de dificultat (fàcil,mig i dificil). mentre que el nivell fàcil i el mig tenen la mateixa mecànica però amb més quantitat de colors el nivell dificil ens incorpora una nova mecànica de joc.

Pesca

Un joc de tauleta (android) o de navegador (webGL) perfecte per jugar amb polsador o fent un toc a la pantalla amb el dit.

En aquest joc sereu els tripulants d’un vaixell encarregat de netejar el mar de deixalles abocades pels humans.

El joc presenta un nou sistema de menú controlable amb un sol polsador.

Separa

Un joc de tauleta (android) o de navegador (webGL) perfecte per jugar amb polsador o fent un toc a la pantalla amb el dit.

Et presenta 5 escenaris diferents en els que haureu de classificar diferents objectes en 2 recepients segons el criteri que et demani cada escenari.

Llums a 2.

El nostre primer joc específic per jugar dos persones simultàniament.

Sigues el més ràpid a clicar els quadradets del teu color.

Laberints.

Treballa la noció espaial mitjançant aquest joc que t’ofereix 10 laberints diferents.

Tant per tauleta android com per navegador (web GL)

Gira que giraràs.

Posa a prova els teus reflexes prement el polsador en el moment exacte que els objectes passin per sobre de la seva silueta.

Tant per tauleta android com per navegador (web GL)

Missió Mart.

Esquiva els extraterrestres saltant amb la nau en el moment just.

Ideal per polsador.

Tant per tauleta android com per navegador (web GL)

Acaba el camí.

L’objectiu del joc serà fer arribar una bola des de la plataforma inicial fins a un cabàs.

Per aconseguir-ho haurem de col·locar les canonades que ens anirem trobant en la posició correcte per tal que la bola arribi al seu destí sense caure a mig camí.

És un joc de lògica i enginy.

4 Quarts.

App amb 4 modalitats de joc accessible per persones amb dificultats de visió o sense, persones sense la lectoescriptura adquirida, etc.

Dins els 4 minijocs trobem un quizz de preguntes de cultura popular, un joc de preguntes de matemàtiques, un joc de memòria de relacionar animals amb els seus sons i un joc de sons lliure.

Objecte Afegit

Encerta quin objecte s’ha afegit, cada vegada, a la sala.

Dues modalitats de joc diferents, varis nivells de dificultat i vides per escollir.

Formes i colors edició Nadal.

La versió de Nadal del joc educatiu Formes i Colors que ja ús havíem ensenyat anteriorment. En el que haureu de discriminar entre varies formes tridimensionals i colors.

Està pensat per jugar-hi a la plataforma Android però també tenim una versió disponible per a les ulleres de realitat virtual.

Mico Afamat

Sabràs esperar al moment exacte per prémer el canó de plàtans i alimentar al mico?

Posa a prova la teva paciència i punteria amb aquest joc que hem fet.

És perfecte per utilitzar-lo amb polsador inhlàmbric o directament des de la tauleta.

Tant per tauleta android com per navegador (web GL)

Evita l’Intrús (Edició Estiu)

Treballeu els reflexes i la percepció visual amb aquest joc de temàtica nadalenca.

Disponible per Android, Windows i online.

Enfonsa el vaixell

Un joc pensat per jugar amb polsador i practicar el temps de resposta entre dos objectes.

Disponible per Android, Windows i online.

Mou el cub.

Un joc amb diferents nivells de dificultat per treballar la destresa amb el ratolí o amb el dit.

Disponible per a Android i online.

Memori de temàtica nadalenca.

Posa a prova la teva memòria.

Evita l’intrús (Edició Nadal).

Treballeu els reflexes i la percepció visual amb aquest joc de temàtica nadalenca.

FruitesHero.

Un joc perfecte per a treure profit a la teva placa makey makey.

Discrimina entre diferents fruites i posa a prova els teus reflexes.

Formes i Colors.

Discrimina entre varies formes tridimencionals i colors amb aquest joc 3D.

Amb tres versions diferents:

-Per a ulleres 3D

-Per android (amb acceleròmetre, amb el dit)