Logo
Icona

Arrel de la sol·licitud d’una companya que ens demanava material per treballar amb la tauleta amb una persona invident, vam iniciar una cerca de recursos a la tenda de Google per trobar apps que permetessin a les persones invidents utilitzar les tauletes android per a treballar competències, jugar, etc. I ens vam adonar que hi havia molt poc material i pràcticament res si buscavem apps que poguessin utilitzar persones invidents amb discapacitat intel·lectual afegida.

Sent conscients d’aquesta mancança detectada vam decidir aventurar-nos a crear-ne una de pròpia tot i saber que som inexperts en la creació d’apps. Però estavem motivats amb el blog i amb la feina que fem i no vam poder evitar tirar endavant la idea.

Vam partir de la idea de trobar una mecànica que pogués ser el màxim d’accessible possible i que per tant servis tant per persones invidents com per persones amb discapacitat intel·lectual com per persones que no tinguessin adquirida la lectoescriptura, nens, etc.

Després d’uns quants dissenys i d’unes quantes proves vam trobar una mecànica que semblava que funcionava prou bé i la vam transformar en una senzilla app amb 4 varietat de jocs:

  1. El primer el vam anomenar MEMÒRIA i es tracta d’escoltar el so de 2 o 4 animals i recordar la posició on es troba de la pantalla aquell que et pregunta el joc, tot i que depenent de com es jugui no caldrà utilitzar la memòria sinó serà una qüestió més de discriminar sons.
  2. QUIZZ: És el classic joc d’escollir la resposta correcte a una pregunta.
  3. MATEMÀTIQUES: Preguntes relacionades amb operacions matemètiques senzilles.
  4. SONS: aquí dins trobem sons d’animals, d’instruments, de vehicles o músiques relaxants i està pensat per fer un joc lliure. No hi ha preguntes.

L’hem anomenat “4 Quarts” i esperem que sigui l’embrió d’altres apps.

Des d’avui podeu trobar aquesta app a la tenda oficial de Google. Tingueu en compte que és una versió beta. Sabem que t´he molt poc contingut, que té molts aspectes a millorar, etc. Però pensem que és una bona idea compartir-la per tal de poder rebre el vostre feedback amb idees, consells, etc. I per tal que la pogueu disfrutar des de ja.

enllaç de descàrrega

també deixem un petit vídeo per que us feu una petita idea de què es tracta i com utilitzar-la:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *