Aquesta setmana hem estat experimentant amb una tècnica “cinematogràfica” molt antiga però molt potent i visualment molt atractiva. Estem parlant del Croma.

Segons la Viquipèdia: El cromaclau de color o escenografia virtual (chroma key en anglès) és una tècnica de postproducció i efectes visuals que consisteix en la substitució d’una font del mateix color (normalment algun dels colors primaris, en especial verd i blau) per imatges o vídeos, aconseguint d’aquesta forma una composició. Des del seu descobriment, la tècnica va ser vista com un procés bastant econòmic,[1] és per això que ha estat utilitzada a molts camps de l’audiovisual com la televisió, la fotografia i la indústria dels videojocs. Per fer-ho s’utilitzen programes d’edició o postproducció amb els que s’aconsegueix fer transparent tota una gamma de color prèviament seleccionada que normalment se situa al fons de la gravació o imatge, permetent així inserir una imatge estàtica o vídeo a l’escena. 

Nosaltres hem utilitzat una tela verda, un suport per la tela, un ordinador portàtil, una tele i una web cam. I amb aquests 5 elements hem disfrutat molt experimentant amb diferents efectes visuals com per exemple canviar el fons d’on ens trobavem, incorporar elements que no hi havia com animals, explossions de fum, etc.

Per tal de mostrar-vos del que estem parlant us hem preparat un petit video amb un tastet del que vam fer durant les sessions.

esperem que el disfruteu:

Recordeu que per qualsevol dubte, suggeriment o idees que volgueu compartir amb nosaltres o podeu fer a través del nostre correu: nntt@auriagrup.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *