Incredibox és una pàgina web que et permet compondre música gràcies a la combinació d’efectes creats amb la veu. L’aplicació ha estat ideada per l’artista francès de beatbox The Incredible Pol juntament amb altres artistes per compartir la seva habilitat musical i que la gent pugui crear la seva pròpia música. Aquest recurs pot esdevenir un magnífic aliat per motivar als teus alumnes en les classes de Música i empènyer-a la composició musical.

DESCOBREIX LA MÚSICA A TRAVÉS D’UNA CAIXA DE RITMES VOCAL

Encara que està en anglès, Incredibox compta amb una navegació molt intuïtiva que facilita l’usuari la interacció. Aquest ha d’anar prenent decisions i seleccionant efectes fins a aconseguir la seva pròpia composició musical. La selecció comença ja en la primera pàgina, on cal triar entre tres jocs musicals diferents. El seu funcionament, però, és similar.

L’escenari és una pantalla on van apareixent diferents personatges animats. Segons es mostren, l’usuari ha d’arrossegar sobre d’ells l’efecte desitjat fins a completar un màxim de 7 elements alhora. Els efectes estan distribuïts en quatre categories: Effects (efectes), Beats (ritmes), Melodies (melodies), Chorus (cors) i Voices (veus), i tots han estat generats per la veu del cantant francès. Cada so té el seu propi color i icona, el que facilita la seva identificació.

L’aplicació també ofereix l’opció de silenciar cada personatge per separat, a tots en conjunt o anar eliminant aquells que ja no siguin necessaris. Un cop s’han provat els diferents efectes i controls, l’usuari pot utilitzar la funció Gravar per registrar la seva composició, que no ha de superar els tres minuts.

Un cop finalitzada la gravació, aquesta pot tornar-se a escoltar, compartir per Facebook, Twitter o correu electrònic a través d’una URL que genera el programa i fins i tot, previ pagament de 0,69 euros, descarregar a l’ordinador. A més, la composició pot formar part de la comunitat Incredibox, on altres usuaris poden veure i votar si els agrada.

CREA JOCS MUSICALS INTERACTIUS A CLASSE

L’aplicació convertirà la teva classe de Música en un estudi de composició on els teus alumnes poden aprendre mentre juguen. Animeu-los a descobrir cada un dels efectes, com combinar-los de la millor manera possible i quan utilitzar la funció silenciar correctament.

També hi ha disponible l’App per descarregar.

ves a la pàgina

recurs i explicació extret de: https://www.aulaplaneta.com/