És un dispositiu de petites dimensions, lleuger i fàcilment instal·lable en els nostres televisors que ens permet accedir a una sèrie d’aplicacions, apps o eines pròpies d’una Smart TV a televisions que no disposin d’aquesta tecnologia.

Només cal disposar d’un port HDMI per poder connectar el Chromecast. Els primers passos després d’haver connectat és sincronitzar amb el nostre Smartphone o tablet amb sistema operatiu Android o iOS mitjançant l’aplicació Google Home disponible a la Play Store i en App Store respectivament. Després de la sincronització, podrem fer que la tele reprodueixi aquells continguts que des del mòbil li indiquem.

Com funciona?

Tot i que habitualment es diu que Chromecast converteix la teva TV a la pantalla del mòbil, la veritat és que és més aviat un intèrpret. Mentre que altres sistemes exporten directament la pantalla del mòbil a la Smart TV, sent que el contingut es reprodueixi en les dues pantalles alhora, amb Chromecast el que obtenim és reproduir el que des del mòbil li vam indicar, però sense que el telèfon tingui que mantenir-se ocupat amb aquesta tasca.

Si vols veure un vídeo a Youtube, només cal indicar-ho en el teu mòbil i el dispositiu Chromecast connectat al HDMI del televisor accedirà a la seva pròpia APP de Youtube i buscarà aquest vídeo mentre tu segueixes utilitzant el teu telèfon amb total llibertat.

Els estics HDMI són una forma facilíssima de tornar teu televisor intel·ligent, fins i tot quan no ho és. Es connecten a l’entrada HDMI de la TV i des del teu mòbil pots enviar contingut perquè es reprodueixi a la tele.

Chromecast és el més popular, però no és l’únic. En qualsevol cas, el procés és sempre similar. En una aplicació que suporti Google Cast (més de 2000 i pujant), apareixerà automàticament el botó per enviar contingut. En prémer, tria el dispositiu al menú desplegable i llest.

Però el Chromecast és molt més que poder veure vídeos de YouTube o Netflix a la teva tele. De fet i encara que soni tòpic, els seus usos poden arribar tan lluny com ho faci la teva imaginació. Però per no quedar-nos en xerrameca aquí et portem una petita llista amb catorze coses que pots fer amb el teu.

Veure els teus vídeos i pel·lícules preferides a la tele

Chromecast Icon

És la funció principal de Chromecast, la de poder transmetre al teu televisió els vídeos que estàs veient al mòbil. Aplicacions com Netflix, HBO o YouTube, a més de les oficials de diversos canals de televisió, et permeten enviar contingut a el dispositiu de Google perquè puguis gaudir del seu contingut a la tele.

Poder fer això és el més fàcil de el món, només has de començar a reproduir els teus vídeos, sèries o pel·lícules favorites en una de les moltes aplicacions compatibles. Llavors prem sobre el botó de Chromecast de l’aplicació, que té la forma que veus a la imatge, tria el dispositiu i connecta’t per veure a través d’ell tot el que vulguis.

YouTube en grup és molt millor

YTB ​​Chromecast

Una de les possibilitats que té l’aplicació de YouTube amb el Chromecast és la de crear una llista de reproducció automàtica. Ho fa de forma automàtica, i simplement has d’anar prement des de qualsevol dispositiu que utilitzi la mateixa WiFi sobre els vídeos perquè et aparegui l’opció de posar-ho a la cua. Aquesta funció fa del petit dispositiu de Google un complement perfecte per a festes i reunions.

Pensa-ho, ets a casa tirant la tarda amb els amics, i resulta que cada un vol mostrar als altres vídeos especialment graciosos o interessants que s’han trobat durant la setmana. Cadascú pot anar afegint el seu vídeo a la cua perquè a la fi tots puguin ser vistos pel grup. A més, quan s’afegeix un nou vídeo a la cua en la televisió apareixerà un missatge dient qui ho ha fet.

Reproduir vídeos en directe de Facebook

Els vídeos en directe de Facebook i altres pàgines també implementen el botó de Chromecast per defecte des de qualsevol navegador sense necessitat d’aplicacions extra, de manera que és un altre tipus de contingut que podràs gaudir al teu Chromecast.

També tens a la teva disposició aplicacions com Web Vídeo Cast, que identifica els vídeos inserits en diferents webs i et permet retransmetre’ls a la televisió amb Chromecast i altres dispositius. I sí, això també inclou vídeos en directe.

La teva tele com a cadena musical

Sí, hi ha un Chromecast Audio especialment dissenyat per als equips de so, però això és una cosa que d’alguna manera també pots fer amb el Chromecast convencional. Spotify és compatible amb ell, de manera que pots fer servir la tele per escoltar els teus discos i cançons favorites en el moment que vulguis.

Un cop més, això pot ser especialment útil en reunions i entre amics. I si ja per rematar la teva televisió està connectada a un equip de so o uns altaveus externs potents o de qualitat, llavors ja l’experiència és immillorable.

Ràdio i podcasts a la teva tele

Pocket Casts

I també tens altres opcions d’àudio més enllà de la música. Per exemple, aplicacions com TuneIn Ràdio et permeten escoltar una gran quantitat d’emissores de ràdio en línia i enviar-les a la teva Chromecast. Perfecte si tens Chromecast Audio, però també amb qualsevol televisor per poder escoltar les teves emissores preferides des de la comoditat de sofà.

I de la mateixa manera que emissores de ràdio, també pots escoltar les teves podcasts favorits en el Chromecast. Aplicacions com iVoox porten diversos anys oferint aquesta funcionalitat, i tens altres alternatives de pagament amb dissenys exquisits com la quasi insuperable Pocket Casts.

El karaoke a casa amb el teu Chromecast

Musixmatch

No és un karaoke en què tinguis micròfons i una puntuació, però si aquest tret de competitivitat no és essencial per a tu tens aplicacions com Musixmatch que ** convertiran la teva tele en un karaoke. És una aplicació que pots sincronitzar per mostrar al Chromecast les lletres de les cançons que estan sonant.

Converteix el teu mòbil en consola de sobretaula

risk Chromecast

A Google Play, la botiga d’aplicacions d’Android, tens una secció sencera de jocs compatibles amb Chromecast. Això vol dir que el petit dispositiu també et permet convertir el teu mòbil o tauleta en la consola a la qual pots jugar en el teu televisor com si d’una sobretaula es tractés.

Aquí hi ha diversos tipus de jocs, n’hi ha com aquest de tennis en què fas servir el mòbil com raqueta i els seus sensors de moviment fan la resta, alguna cosa semblant a la Wii. En altres el mòbil o tauleta es converteixen en un comandament de control. I no només és cosa per a un jugador, perquè n’hi ha als quals pots jugar entre diverses persones com el Risk.

Una pissarra per als més petits

pissarra

Hi ha altres aplicacions, com CastPad que converteixen el teu mòbil o tauleta en una pissarra i retransmeten tot el que facis en ella a la televisió a través de l’Chromecast. L’aplicació té una versió bàsica gratuïta amb una interessant paleta de colors amb la qual pintar la pantalla de múltiples maneres.

Això el converteix en una eina amb moltes possibilitats en l’àmbit educacional i d’entreteniment per als més petits de la casa. Qualsevol activitat o joc que se’t passi que comporti el dibuixar sobre una pissarra es pot dur a terme amb el teu Chromecast.

Altres jocs infantils

Edukids

Més enllà de la pissarra de la qual et vam acabar de parlar, hi ha altres jocs infantils també compatibles amb Chromecast. EduKids és un d’ells, i afegeix una sèrie de jocs educatius multijugador dissenyats per estimular la creativitat i l’aprenentatge dels nens amb imatges divertides i de qualitat.

Un sistema de videovigilància amb el teu mòbil

I parlant de nens petits, potser en algun moment puntual tinguis la necessitat d’utilitzar un sistema de vigilància, però no et ve de gust invertir-hi sense saber fins a quin punt és el que necessites. Doncs bé, et alegrarà saber que Chromecast també et pot ajudar a convertir el teu mòbil o tauleta en una càmera de vigilància.

Amb aquesta finalitat, per 4,49 euros tens l’aplicació tinyCam Monitor per a Android, la qual et permetrà vigilar als més petits, als teus mascotes o fins i tot el perímetre de casa teva amb qualsevol dispositiu Android que tingui una càmera. Pot pujar els vídeos al núvol, suporta sensors de temperatura i humitat i és totalment compatible amb el connector de Google.

Munta’t un gimnàs a casa

Cody

El catàleg d’Android també té diverses aplicacions com 7MinGym, Runtastic Six Pack Abdominals, Fitstar Personal Trainer o Cody – Fitness vídeo training. Es tracta d’apps d’entrenament amb un punt en comú: que poden ser utilitzades amb Chromecast per treure profit del teu televisor.

Amb elles i altres similars podràs anar reproduint en la teva tele tot tipus de vídeos i programes d’entrenament a mida, mentre que en l’aplicació vas registrant tot el que fas. La majoria són exercicis dissenyats perquè els facis a casa.

Un assistent de cuina

Ifood

Si tens una televisió a la cuina el Chromecast de Google també pot ajudar-te a preparar pas a pas aquest plat que sempre has volgut provar. Aplicacions com iFood.TV per iOS i Android són un exemple de com treure-li el màxim partit, ja que d’una banda al mòbil pots veure els ingredients i descripcions i per una altra a la tele els vídeos.

Despertador per al teu migdiades de sofà

Wake Em Up Cast

Ets una d’aquelles persones que sol quedar-se adormida al sofà sense adonar-se’n? Doncs et alegrarà saber que el teu Chromecast també pot fer les funcions de despertador. Si més no sempre que la tele a la qual ho connectis tingui una entrada HDMI-CEC i la funció d’encès automàtic.

L’única cosa que necessites és l’aplicació Wake Em Up Cast, que et permet triar un vídeo determinat i programar-lo perquè comenci a reproduir-se a l’hora que triïs. Com veus, aquest mètode et permet despertar-te tant de manera agradable amb un vídeo musical lent com de forma abrupta si tries una mica més mogut.

Repassa en grup teus documents de text

Docs

Estàs escrivint un text o un article i vols compartir-ho amb els teus asseguts tots al voltant de la televisió? Aplicacions com EZCast et permeten, entre Ortas desenes de coses, transmetre al teu Chromecast documents de text, fulls de càlcul i fins i tot PDFs.

Es tracta d’una aplicació que està disponible pràcticament per a qualsevol sistema operatiu, des de Windows fins ChromeOS, passant per macOS, iOS i Android. Per tant, pots compartir aquests textos i documents importants pràcticament des de qualsevol lloc i en qualsevol pantalla que tingui un HDMI per connectar el teu Chromecast.

Llegeix còmics a la teva televisió

Comics

Hi ha altres aplicacions compatibles amb Chromecast especialment dissenyades per llegir còmics i novel·les gràfiques, com pot ser el cas de Astonishing Comic Reader per a PC, Android i navegador. Potser no és la pantalla on més fàcil sigui llegir aquest tipus de contingut, però si et vas a ajuntar amb uns quants amics amants dels còmics segur que saps treure-li profit.

I no podem acabar aquest article sense el popurri de desenes d’opcions que suposa la llibertat de poder compartir en la teva televisió qualsevol cosa que estiguis veient a Chrome o Android. D’una banda, Android té l’opció d’Enviar pantalla per sincronitzar-se amb el teu Chromecast i poder veure a la tele exactament el mateix que a la pantalla del teu dispositiu.

A més, fa un parell d’anys Google va fusionar en el seu navegador l’aplicació Google Cast, i ara pots enviar la pestanya del teu navegador o tot l’escriptori. L’única cosa que has de fer és obrir el menú d’opcions de el navegador i triar l’opció Enviar, i automàticament començaràs a buscar el Chromecast més proper.

article original de: xataka