Fa un temps vam descobrir un joc molt senzill que circulava per internet i del qual ens va encantar la idea.

Després de buscar una mica vam descobrir que va ser desenvolupat per l’empresa switchedontraining.

us deixem l’enllaç del seu Instagram per si li voleu donar una ullada ja que és molt interessant

captura de l’nstagram de switchedontrainin
captura de l’nstagram de switchedontrainin

Nosaltres hem creat la nostra pròpia versió. Adaptant-ho a les nostres necessitats (simplificat al màxim, en català, fàcil descàrrega…)

Es tracta d’un joc de mòbil per treballar la coordinació oculomanual i la velocitat de reacció, els colors o el manteniment físic.

La idea és ben senzilla:

per una banda tenim un mode de joc que hem anomenat “mode fletxa sense color” en que deixarem el mòbil sobre la taula o qualsevol superfície i col·locarem 5 objectes a cada banda del mòbil. Els objectes poden ser pilotes, bastonets de metge, daus, etc. Poden ser tots del mateix color tot i que recomanem col·locar els de la banda dreta tots del mateix color i els de la banda esuqerre d’un altre color.

En iniciar el joc aniran apareixent fletxes a la pantalla de forma aleatòria que apuntaran a la dreta o a l’esquerre. El que ha de fer el jugador o jugadors, si juguen dos persones a la vegada, és ser els primers en agafar un dels objectes que estigui a la banda que senyala la fletxa. Només podrà agafar objecte un dels dos, el més ràpid.

Quan s’acabin els objectes de la taula es farà recompte de quants en té cadascú i guanyarà la persona que n’hagi recopil·lat més.

En aquest mode de joc no importa el color de la fletxa, només la direcció on senyala. Per això podreu escollir de quin color voleu que us apareguin les fletxes per poder ajustar-ho millor a les vostres preferències o per poder veure-ho millor en cas d’alguna dificultat visual:

Després tenim un altre mode de joc un pèl més complicat en el que si que es tindrà en compte el color de la fletxa que aparegui. Aquest l’hem anomentat “mode fletxa amb color“.

Quan escollim aquest mode de joc haurem de col·locar a cada banda vuit objectes dels colors següents:

Ara les fletxes que aniran apareixent ens indicaran de quina banda i color ha de ser l’objecte que hem d’agafar.

En aquesta modalitat no tidrem la opció de configurar el color de la fletxa, ja que serà el propi joc qui el vagi canviant per indicar-nos els objectes que hem d’anar agafant.

En ambdós casos però podrem escollir entre 3 velocitats de joc. I un cop escollit apareixerà un botó en pantalla que haurem de clicar per començar. En clicar-lo disposarem de 3 segons exactes abans no comencin a apreixer les fletxes:

Com dèiem a l’inici el joc pot ser jugat per dues persones a la vegada col·locant-se una davant de l’altra amb la taula entremig i el mòbil i els objectes sobre la taula. En aquest cas els dos competiran per veure qui és el més ràpid en agafar l’objecte de la banda que senyala la fletxa. Només se’n pot agafar un i serà la persona que el toqui més ràpid, l’altra persona no n’haurà d’agafar cap fins a la següent fletxa que ho podrà tornar a intentar.

En cas de jugar sol, el joc pot anar molt bé per treballar els reflexes d’una forma més calmada, així com la lateralitat, els colors i fins i tot per fer una mica de manteniment físic a mans i braços o fins i tot a les cames si col·loques els objectes lluny i la persona ha de desplaçar-se.

Podreu descarregar l’app d’aquest joc de forma completament gratuïta a la nostra pàgina de la botiga oficial de Google

o bé jugar directament des del vostre navegador a través de la nostra pàgina de la plataforma itch.io

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *