Arran d’una consulta hem cregut oportú presentar-vos aquesta nova eina i estrenar les entrades relacionades amb l’accessibilitat.

La lectura immersiva o immersive reader és un complement que ha incorporat Microsoft en el seus serveis al núvol. Com alguns sabreu Microsoft a tret la seva nova versió d’Office, Office 365, basada en el núvol. Si ens creem un compte Outlook podrem fer ús de les versions gratuïtes de les eines més clàssiques (Word, Excel, etc.) i algunes de més noves (Forms, Teams, etc.). i és en algunes d’aquestes eines on trobarem aquesta eina/complement.

Principalment aquesta eina/complement està pensada per utilitzar-la en l’àmbit educatiu i, tal i com descriu el seu nom, permet a qui l’utilitza una millor immersió/concentració a l’hora de llegir documents o preguntes d’un formulari per donar alguns exemples.

En termes d’accessibilitat aquesta eina/complement permet aïllar el text desitjat d’imatges o estructures complexes i presentar-lo línia a línia, de tres en tres o de cinc en cinc. També permet augmentar el mida de la lletra i reproduir el text de forma sonora. Aquesta última opció esta disponible amb molts idiomes diferents, entre ells el català, però voldríem remarcar que aquesta eina no tradueix simplement llegeix per tant l’idioma del text a de concordar amb l’idioma de la veu.

Per altre banda en termes educatius ens permet separar les paraules del text en síl·labes i en els idiomes principals, el català no és un d’ells, identificar categories gramaticals com els noms, els verbs, els adjectius i els adverbis en diferents colors.

Esperem que la següent imatges serveixi a mode d’exemple:

En aquest exemple les opcions són mostrar tres línies i les diferents categories gramaticals.

En aquest enllaç si cliqueu a la opció Probar podreu veure un exemple interactiu de l’eina/complement que ús hem presentat.

Esperem que aquesta informació pugui ser útil i, recordeu, que sempre podeu contactar amb nosaltres per qualsevol dubte/assessorament.

Programa NNTT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *