Unes setmanes abans de plegar de vacances de Nadal, des del programa de Noves Tecnologies d’Àuria Fundació, vam llençar la 2a edició del concurs “Treu suc a les TIC”, una sèrie de concursos que, com sabeu, tenen l’objectiu de fomentar l’ús del material tecnològic del que disposem a l’entitat.

En aquesta segona edició el material que vam proposar va ser: l’assistent de veu Alexa

I els diversos serveis d’Àuria podieu enviar-nos vídeos d’activitats que realitzeu amb aquest assistent o exemples d’usos o funcionalitats que li doneu, etc.

Avui el jurat ens hem reunit per mirar i valorar els diversos vídeos que ens heu enviat.

En primer lloc us volem donar les gràcies a tots els que hi heu participat per la vostra implicació i als que no animar-vos i engrescar-vos a fer-ho en les futures edicions.

Dit això destacar també que el nivell i originalitat de les propostes que ens heu enviat ha estat molt alt, cosa que ens ha fet costar decidir-nos.

El veredicte és:

El guanyador oficial del concurs és el grup de l’itinerari de vida a la comunitat de la sala 1 (el grup de la Nonna) amb una proposta molt interessant per utilitzar els assistents de veu a través d’una tauleta amb un software de comunicació (Let Me Talk) per tal de trencar la barrera de la comunicació verbal per utilitzar els assistents, en aquest cas per posar música però pot servir per a qualsevol altre demanda que li volgum demanar a l’assistent. Concretament la part més innovadora que ens ha fet declarar-lo com a guanyador la trobem a partir del segon 0:55 del vídeo, moment en el qual introdueixen una tauleta com a intermediari per a la interacció amb l’Alexa.

Aquesta setmana els farem entrega d’una pràctica bombeta intel·ligent Xiaomi Mi Smart Bulb i un fantàstic portalàmpares de ciment fet a mà pels companys de la sala artesana de la planta (-1) de la Fundació. Amb el conjunt Alexa+bombieta+portalàmpares podran controlar l’encès i apagat de la bombeta amb la veu així com el color o la intensitat de la llum.

Podeu veure el vídeo de la proposta guanyadora aquí:

Per altra banda hi ha hagut una segona proposta que ens ha agradat bastant ja que incorpora l’ús dels assistents de veu en el dia a dia de les activitats, facilitant les tasques a les persones. Aquesta proposta ens arriba de l’itinerari sociolaboral, concretament del grup de Cantina de Sesoliveres.

Podeu consultar el vídeo aquí:

Moment de l’entrega del premi:

Properament penjarem algun video mostrant quin ús li donen al premi.

Us esperem a la propera edició de: “Treu suc a les TIC”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *