Aquesta setmana hem posat a prova 3 vídeos que hem trobat per internet sobre tècniques per crear hologrames casolans.

Després de mirar-los bé hem intentat reproduir el que feien en cadascun d’ells per veure si els resultats eren els que deien o bé eren mentida i determinar així quins d’aquests vídeos eren vertaders i quins falsos.

Ja us avanço que dels 3 vídeos, dos han resultat ser vertaders i un fals.

En el primer es veia un noi que deia que es podia obtenir un holograma col·locant una copa de cervesa o similar plena d’aigua sobre la pantalla del mòbil mentre es reproduïa un vídeo especial per a “piràmide hologràfica“que són un tipus de vídeo on la imatge es veu repetida 4 vegades en forma de creu.

Més endavant potser fem un vídeo ensenyant com són i com podem crear nosaltres aquest tipus de vídeos.

Com veureu en el vídeo resum de l’activitat hem provat aquesta primera tècnica i no ha funcionat.

La segona tècnica que hem provat és la de crear una piràmide amb plàstic transparent i col·locar-la capgirada sobre la pantalla del mòbil mentre es reproduïen vídeos especials per a piràmide hologràfica, tal com comentaven abans. En aquest cas el resultat ha estat bo tot i que milloraria moltíssim apagant els llums de la sala, cosa que nosaltres no hem pogut fer.

I finalment hem construït una petita caixa amb un plàstic transparent en un angle de 45 graus on hem repenjat el mòbil cap per avall mentre es reproduïa un vídeo d’un dinosaure. En aquest cas el resultat també ha estat força bo.

A continuació us deixem amb el vídeo resum de l’activitat:

Esperem que us agradi i que us doni idees per les vostres activitats o per fer en família.

Aprofito també per recordar-vos que tots aquells que volgueu compartir les vostres experiències, activitats o coneixements amb nosaltres ho podeu fer a través del nostre correu:

nntt@auriagrup.cat

o a través dels comentaris a les entrades del blog .

Només així, entre tots, farem creixer aquest bonic projecte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *