La setmana passada vam aprofitar que experimentavem amb la tècnica del “stop-motion” per elaborar petits vídeos acomiadant “el curs” abans de les vacances d’estiu, tot i que encara falten 3 setmanes.

Per aquell que no us soni aquesta tècnica, l’stop-motion és una tècnica d’animació que consisteix en capturar fotografies consecutives d’un objecte movent-lo o modificant-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que, visualitzant-les ràpidament, dongui la sensació que l’objecta canvia o es mou.

Hi ha mil programes i apps per fer el muntatge posterior de les fotografies. Però aquesta vegada nosaltres ho hem fet amb una app anomenada: Stop Motion Studio

la podeu trobar de forma gratuïta a la botiga oficial de Google

La icona de l’app és aquesta:

La veritat és que és força fàcil de fer servir i ens ha servit pel què voliem.

El que hem fet, per una banda amb cada grup és decidir i imprimir un missatge que hem imprès amb majúscula i amb una tipo que permetia pintar les lletres per dins.

Llavors hem anat pintant lletra per lletra, fent una foto a cada lletra que pintavem i finalment ajuntavem les fotos amb l’app.

També hem provat de crear dibuixos utilitzant el mateix concepte i finalment hem provat de moure objectes per la sala.

En els tres casos els resultats han sortit prou bé i ens han servit per aprendre sobre aquesta tècnica a la vegada que ens ho passavem bé.

Després d’haver fet uns quants vídeos amb aquesta tècnica un consell que us podem donar és que si alguna vegada ho voleu intentar utilitzeu un trípode o alguna cosa que estabilitzi la càmera ja que sinó es nota molt el moviment entre foto i foto.

A continuació us deixem amb un petit vídeo resum de com ha anat l’activitat amb els diferents grups de la Fundació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *