Avui us volem compratir una eina en línia força curiosa.

Es tracta de Memory Shots un projecte desenvolupat per l’empresa de fotografia KODAK juntament amb la fundació stopAlzheimer de bèlgica i altres associacions per tal d’ajudar a desencadenar els records dels pacients amb demència dels quals no existeixen fotografies, per recordar i immortalitzar aquests records conservats en imatges de nova generació, com a part innovadora afegida a la “teràpia de la reminiscència” existent. Com a tal, “Memory Shots” permet reconnectar i estimula la interacció amb pacients que pateixen demència.

En paraules senzilles, és una eina amb la qual podreu generar fotografies fictícies a partir de descriure situacions amb text. L’eina utilitza IA.

Com més informació li dongueu més encertada i realista serà la fotografia.

Un cop generada la primera versió de la vostra fotografia li podreu anar afegint més informació i canvis per tal d’anar afinant més el resultat.

A continuació us deixem un exemple que hem fet molt ràpid per provar-la. En aquest cas hem demanat que voliem una foto d’una festa d’aniversari al jardí de casa l’àvia. Li hem especificat que el pastís fos de xocolata, que a la foto aparegués família, tant gent gran com nens i que estés ambientada als anys 80. I el resultat ha estat aquest:

L’eina és del tot gratuïta i no cal cap tipus de registre.

Tot i que la interfície només està en anglès i en francès no hi ha cap problema en que vosaltres escribiu les vostres demandes en català.

Esperem que us pugui ser d’utilitat. Si la proveu ja sabeu que podeu compartir amb nosaltres alguns dels resultats que hagueu obtingut, comentaris, descobertes del seu funcionament, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *