Avui volem compartir amb vosaltres una limitació que ens hem trobat a l’hora de fer activitats amb l’Alexa i com l’hem solventat ja que pensem que això pot ser útil per molta gent. Més endavant n’explicarem d’altres.

En alguns dels grups amb els que treballem hi ha persones amb dificultats de parla o directament sense parla, motiu pel qual, a priori, aquesta tecnologia tan versàtil i apassionant que són els assistents de veu, sembla que quedi descartada per aquestes persones. Però això no és del tot cert.

El que hem fet nosaltres és instal·lar un comunicador gratuït a la nostra tauleta / mòbil android i l’hem utilitzat com a intermediari entre la persona i l’alexa per que sigui el mòbil o tauleta qui envii els comandaments de veu a l’Alexa, que esculli la persona.

Podeu fer servir el comunicador que més us agradi. En el nostre cas hem utilitzat el LetMeTalk, el qual podreu trobar i descarregar de la Google Play de forma totalment gratuïta.

Dins el LetMeTalk hem creat una categoria nova anomenada “Alexa” plena de comandaments del tipus:

1)Alexa

2)Pon música de…

3)Que tiempo ara…

4)Mañana

5)Hoy

6)Calla

7)Sí

8)No

Tot i que vosaltres podeu crear tant vocabulari com volgueu o necessiteu.

D’aquesta manera la persona pot crear la combinació de comandaments que dessitgi i un cop construida clicar el mòbil o tauleta per què ho llegeixi en veu alta.

Després de fer unes quantes proves podem dir que funciona molt bé, l’Alexa enten molt bé els comandaments, la persona té temps de pensar què li vol demanar a l’Alexa abans de clicar i d’aquesta manera conseguim fer particeps a persones que quedaven excloses de l’activitat pel fet de no poder comunicar-se verbalment.

Més endavant intentarem afegir algun petit vídeo per què ho pogueu veure. I compartirem més coses de la nostra experiència treballant amb assistents de veu Alexa.

Descarrega LetMeTalk de la GooglePlay

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *