Durant aquestes setmanes hem estat experimentant amb la funció d’establir alarmes amb les Alexes Echo Dot.

Hem intentat que cada grup establís aquelles alarmes que creia que els podia resultar útils per tal que l’Alexa els avises en el moments escollits com per exemple: l’hora d’esmorzar, el moment de prendre alguna medicació, l’hora de dinar o de preparar-se per marxar cap a casa…

Hem descobert 3 maneres diferents de fer-ho, cadascuna una pèl més complicada que l’anterior però amb més potencial que l’anterior també.

I us volem compartir la nostra experiència. Ja us avancem que no som uns súper experts i que possiblement n’hi ha altres maneres millors però a dia d’avui aquestes tres són les que nosaltres coneixem.

1) El primer mètode seria utilitzar una ordre de veu, com ara Alexa, posa una alarma a les 11 del matí. En fer-ho, l’assistent configurarà automàticament el despertador i ja no haurem de fer res més. És el mètode més senzill però també el que ofereix menys possibilitats ja que amb aquest sistema no podrem posar un nom a l’alarma, per tant quan soni no sabrem el motiu, tampoc podrem escollir el to de l’alarma l’Alexa utilitzarà el to que tingui per defecte. Posteriorment hem descobert que també es poden crear alarmes repetitives amb aquest sistema dient, per exemple “Alexa posa una alarma cada dia a les 11 del matí”.

2) Pel segon mètode necessitem un mòbil o tauleta i  l’APP Alexa.

Utilitzarem el menú “Recordatoris i alarmes” que, en principi, aquest és el menú que Amazon ha creat per aquest fi.

Des d’aquest menú ja podrem configurar més paràmetres de les nostres alarmes com per exemple a quin dispositius vols que soni, amb quina freqüència (només un cop, cada setmana, dies concrets, etc) i podrem escollir entre una ventall de sons diferents. A més a més podrem veure amb un sol cop d’ull totes les alarmes que tenim programades i habilitar-les o deshabilitar-les ràpidament.

Aquest sistema és una mica més lent i complex que l’anterior però també ofereix més possibilitats. ●

3) Finalment hem acabat utilitzant un tercer mètode, una mica menys intuïtiu però que ens ofereix tantes més possibilitats que val la pena destinar-hi una mica més de temps.

També es fa des de la tablet o mòbil, a través de l’App d’Alexa però aquesta vegada en comptes d’utilitzar el menú “recordatoris i alarmes” n’utilitzarem un que hi ha una mica més a sota anomenat “rutines”:

El primer que veurem és que fent-ho d’aquesta manera podrem posar un nom a la nostra alarma. A continuació haurem d’escollir dins la opció “cuando” la opció “horario”.

Dins d’horario podrem escollir si volem que soni un cop, cada setmana entre setmana o només els caps de setmana o dies concrets, etc.

Un cop escollida l’hora i la repetició tornem al menú anterior i cliquem a la tercera i última de les 3 opcions “añadir acción”:

Aquí podrem decidir què volem que passi en el moment de sonar l’alarma i les opcions s’amplien moltíssim respecte les dues opcions anteriors. Aquí podrem escollir entre un ventall de sons o bé escollir una cançó d’internet o una emissora de ràdio o una frase parlada per l’Alexa…

Aconsellem que experimenteu amb cadascuna de les diferents opcions ja que donen bastant de joc.

I fins aquí la nostra experiència amb les alarmes. Esperem que us pugui ser d’utilitat per al vostre dia a dia.

Recordeu que ens podeu escriure explicant les vostres experiències, dubtes o compartir amb nosaltres els coneixements que tingueu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *