Quan vem començar a configurar les primeres Alexes a les diferents sales i espais de l’entitat vam tenir la conversa sobre si configurar-les totes amb un mateix compte d’Amazon o crear un compte diferent per a cada dispositiu.

Intuiem que en un futur tenir varies Alexes amb un mateix compte ens podria portar problemes però per altra banda tenir-les totes configurades des del mateix compte ens era molt més ràpid i còmode ja que podiem veure i modificar configuracions de totes les alexes des del mateix compte.

Finalment vam decidir començar a fer-ho amb un únic compte i així experimentar els inconvenients que anéssin sortint, si és que en sortien.

Doncs bé, com que a l’inici només en teniem dues no vam notar res però ara que ja en tenim 7 hem començat a notar els primers inconvenients.

Resulta que només es pot reproduir música diferent, en streaming, en un sol dispositiu a la vegada. Si resulta que alguna altra Alexa ja està reproduint música t’alerta d’això i et pregunta si vols deixar d’escoltar-la a l’altra i començar a fer-ho en aquesta, la qual cosa resulta molt molest si tenim en compte que, com us podeu imaginar, una de les funcions més demanades a l’Alexa és la de posar música.

Per tant a dia d’avui, amb la informació i experiència que tenim només veiem una sortida viable i gratuïta per poder solventar aquest problema i que cada grup pugui escoltar la seva música, en el moment que ho dessitgi sense dependre de si els altres n’estan escoltant o no i aquesta sortida és començar a crear contes d’Amazon diferents per a cada dispositiu. Tot i que abans d’aplicar el canvi en tots els dispositius a la vegada ho provarem amb dos, per comprovar que no es perdin altres funcionalitats interessants que es poden fer ara com per exemple el fet que ara els diferents grups poden realitzar trucades de veu entre els diferents dispositius d’una forma molt senzilla i còmode, només dient “Alexa llamar a sala tal o sala qual”.

Fent una mica de recerca per la xarxa no hem trobat cap alternativa gratuïta.

Tot el que hem vist tenia a veure amb fer-se un compte Premium o Familiar o fins i tot una idea molt enginyosa que consisteix en crear-se un compte d’Spotify i un compte d’Amazon músic i llavors a un dispositiu demanar-li que et posi música de Spotify i a l’altre dispositiu demanar-li música d’Amazon, tot i que aquesta alternativa només et serveix per 2 dispositius i has de pagar els comptes d’Spotify i d’Amazon músic.

Si acabem descobrint una altra manera us la farem saber. De la mateixa manera si alguna de les persones que ens esteu llegint teniu més informació al respecte us animem que ens la feu arribar a través del següent correu:  nntt@auriagrup.cat

En una propera entrega explicarem com reproduir la mateixa música en tots o varis dispositius a la vegada, del mateix compte d’Amazon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *