Avui hem fet una activitat en la que hem intentat digitalitzar antics negatius fotografics que teniem per casa i volem compartir amb vosaltres la nostra experiència.

Abans de res hem de dir que el resultat no ha estat perfecte però si força acceptable i pot resultar una activitat molt útil i entretinguda per fer amb les persones usuàries dels nostres serveis o fins i tot per fer amb els nostres fills a casa, aprofitant aquells negatius que segur que tots tenim encara per casa en una caixa plena de pols.

Tanmateix pot resultar una bona oportunitat per mostrar com funcionava la fotografia a l’era pre-cameres digitals i mòbils a aquelles persones que han crescut a l’era del mòbil. Icuriosament ho farem a través d’un mòbil.

També cal dir que hi ha moltíssimes maneres de fer-ho i moltíssimes aplicacions diferents per fer-ho. Nosaltres explicarem la que hem utilitzat en aquesta ocasió.

Material necessari:

  • Disposar d’un negatiu fotogràfic.
  • Disposar d’un mòbil amb conexió a internet per poder descarregar aplicacions del mercat de Google.
  • Una pantalla d’ordinador, tablet o televisor.

Passos que hem seguit nosaltres per fer-ho:

1. primer de tot ens hem descarregat una aplicació gratuïta de Google Play anomenada Filmbox

2. A continuació hem encès la tele i hem accedit a una pàgina web que té un fons blanc: https://photomyne.com/backlight

3. Hem escollit un dels negatius que teniem i l’hem apropat a la tele, a uns 6 o 7 cm.

4. Hem obert l’aplicació i hem col·locat el mòbil també a uns 5 o 6 cm del negatiu.

5. Hem mantingut presionat el botó vermell uns 2 segons i voilà s’ha fet la màgia. La mateixa aplicació s’ha encarregat de retallar la fotografia i d’invertir els colors.

Llavors ens hem enviat la fotografia per whatsapp.

Ens hem adonat que l’app té un límit de fotografies gratuïtes. Tot i que si les fas, te les envies i les esborres de l’app ens pots anar fent tantes com vulguis.

Aquesta primera vegada hem aguantat els negatius a mà però esperem poder fer un suport per facilitar auqesta tasca i que quedi sempre a la mateixa distància.

Posteriorment també provarem de fer-ho amb diapositives d’un projector antic. Ja us explicarem com ens ha anat.

Recordeu que si voleu preguntar-nos qualsevol cosa o compartir els vostres coneixaments amb nosaltres podeu fer-ho a través del correu: nntt@auriagrup.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *