Avui us volem parlar d’una altra eina (app) gratuïta de Google molt interessant enfocada a facilitar l’accessibilitat, en aquest cas, dels nostres dispositius mòbils android (tant mòbils com tauletes).

Anteriorment ja vam veure una app també gratuïta i de Google molt interessant de suport a la comunicació, que es controlava a través de la mirada. S’anomenava Look to Speak. Podeu recuperar l’entrada al següent enllaç: coneixent Look To Speak

L’eina que veurem avui s’anomena “Voice Acces” i com hem dit és de Google i és gratuïta. La podeu descarregar des de la tenda oficial de Google

Aquesta app ens permet controlar el nostre dispositiu mòbil sense necessitat de tocar la pantalla, tan sols amb la nostra veu.

Això pot suposar una gran ajuda a persones amb dificultats per interactuar amb una pantalla tàctil degut a algun accident, paràlisi, tremolors o per altres raons.

També pot resultar molt útil si volem realitzar alguna acció al mòbil però tenim les mans brutes.

L’app es fusiona amb l’assistent de Google i per tant fa ús de la seva tecnologia.

A través d’una extensa llista de comandaments de veu podrem realitzar accions bàsiques de navegació com anar cap enrere, anar a la pàgina d’inici, obrir una aplicació o fer cerques. A més, controlar la pantalla actual desplaçant-nos a la següent pantalla, cap amunt o avall, etc. També és possible editar i dictar text, que són necessaris per redactar un missatge, introduir contrasenyes, entre d’altres usos

Si voleu començar a utilitzar-lo podeu seguir aquesta guia

Una cosa molt important a tenir en compte i que a molta gent li passa per alt és que perquè les ordres funcionin, tant el dispositiu com l’Assistent de Google han d’estar en el mateix idioma que Voice Access i aquí és on vé la mala notícia:

Els idiomes compatibles amb aquesta app de moment només són: alemany, anglès, espanyol, francès, italià o portuguès i per tant si tens configurat el telèfon en català no la podràs fer servir. Hauràs de canviar l’idioma de la configuració tant del mòbil com de l’assistent de Google i posar-lo en castellà.

Segons hem pogut llegir, però, a finals d’aquest 2023 ja es podrà començar a utilitzar en català.

Aquí us deixem un petit vídeo demostratiu:

Us animem a que la proveu i ens expliqueu la vostra experiència. També us engresquem a que compartiu amb nosaltres apps, webs o dispositius relacionats amb el món de l’accessibilitat, que conegueu i que en tingueu bona experiència. Només així, entre tots farem creixer aquest bonic projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *