Android disposa d’una funció molt interessant enfocada a l’accessibilitat anomenada “accés amb interruptors” la qual permet interaccionar amb el dispositiu Android mitjançant un o diversos interruptors en lloc de la pantalla tàctil.

Aquesta funció resulta molt útil per a totes aquelles persones que no poden interaccionar amb els seus dispositius a través dels moviments dels seus dits per la pantalla .

Com funciona Accés amb interruptors

Quan activem aquesta funció és du a terme un escombrat de tots els elements de la pantalla per tal que puguem clicar el nostre interruptor en el moment que estigui seleccionat l’element que ens interessa.

Aquest escombrat pot personalitzar-se de varies maneres, ja sigui augmentant o disminuint la velocitat de l’escombrat, fent que aquest sigui punt per punt, és a dir, que seleccioni un per un tots els elements de la pantalla o bé que seleccioni grups d’elements. També es pot configurar si l’escombrat ha de ser d’esquerra a dreta i de dalt a baix o en una altra direcció.

Una altra manera que m’ha agradat molt és l’escombrat per eixos mòbils, és a dir, una línia vertical que es mou per la pantalla d’esquerra a dreta i quan passa per l’element que volem, cliquem, en aquell moment apareix l’eix hortizontal que es mou de dalt a baix i quan passa per sobre l’element que volem, cliquem, en aquell moment farà un clic en el punt on coincideixen els dos eixos, és a dir el punt central de la creu.

Per utilitzar la funció d’accés amb interruptors, primer necessites un o més interruptors.

Hi ha diversos tipus d’interruptors:

  • Utilitza un commutador extern: un commutador és un dispositiu que envia un senyal de pulsació de tecla al dispositiu Android. Diverses empreses, com ara Ablenet, Enabling Devices, RJ Cooper i Tecla, tenen dispositius d’aquest tipus en venda. Aquests dispositius es connecten al dispositiu Android per USB o per Bluetooth. Google no es responsabilitza d’aquestes empreses ni dels seus productes.
  • Utilitza un teclat extern: pots configurar un teclat USB o Bluetooth estàndard perquè funcioni com un dispositiu interruptor i assignar accions a una o diverses tecles.
  • Utilitza els botons del dispositiu Android: també pots assignar accions als botons integrats del dispositiu Android, com ara els d’apujar i abaixar el volum. Aquesta opció està pensada per a desenvolupadors. Si la utilitzes, pots ometre els dos primers passos de configuració de l’article següent.
  • o bé es pot utilitzar la pròpia càmera del nostre dispositiu com a interruptor, creant varis detonants (gestos) amb la nostra cara que activin els interruptors.

En aquesta entrada farem varies proves. Una utilitzant un polsador extern bluetooth de doble botó de la marca “ablenet” model “Blue2”:

Del qual ja n’hem parlat alguna vegada en el blog .

I una altra prova en la que utilitzarem la nostra pròpia càmera com a interruptor.

En ambdós casos compartirem un petit vídeo:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *