Seguint amb el nostre objectiu de fer més accessible la vida a través de la tecnologia us volem ensenyar un petit canvi que vam decidir aplicar farà cosa de tres mesos amb un company de la Fundació amb dèficit total de visió.

Per posar-vos en context: Cada dia al matí, quan entrem a la sala, repassem l’horari per anticipar les activitats que farem aquell dia.

En els casos d’aquelles persones que tenen la lectoescriptura adquirida els fem un horari setmanal amb lletra.

En els casos que la lectoescriptura no està adquirida adaptem l’horari amb pictogrames.

Però en els casos de companys amb dèficit total de visió, fins ara, treballàvem amb els mateixos calendaris amb pictogrames i era el monitor que anava repassant les activitats que li tocaven aquell dia a la persona. Tot i que ho hem intentat amb altres suports com els interactive wall que són aquells plafons que permeten gravar petits clips d’audio i en el qual posavem petites tires de velcro per tal que la persona pogués detectar on havia d’apretar per escoltar l’audio, tot i que no acabava de ser pràctic del tot.

Així que, com us deia, farà uns tres mesos que vam decidir proporcionar-li un portàtil amb el sofware Grid3 i un polsador inhalàmbric Blue2 a la monitora, aprofitant que disposàvem d’aquest material a la Fundació i provar durant un temps què tal funcionaria fer la lectura del calendari d’activitats amb aquest nou sistema.

Els dos creiem que l’experiència ha estat bona i per tant la mantindrem fins el dia que trobem algun altre sistema millor.

A continuació us deixem un petit vídeo en el que primer podreu veure com es feia l’activitat fins ara amb el calendari de paper i després com ho es fa ara amb el nou sistema:

Us animem a tots a compartir els vostres coneixements i experiències propies amb nosaltres!

3 thoughts on “Modernitzem petites activitats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *