Fa un parell de mesos enrere, des de noves tecnologies, vam llançar un concurs intern per tal que les persones usuàries de l’entitat i els propis monitors poguessin fer-nos arribar les seves idees per a futurs videojocs.

El correu que vam fer arribar-los va ser el següent:

” Benvolguts companys,

Com ja sabeu des del Programa de Noves Tecnologies, fa temps que, entre moltes altres coses, impulsem la  creació de jocs propis per a tauletes Android i per a navegador.

Es tracta de jocs que ens permetin treballar d’una manera divertida i motivadora algunes habilitats o competències com poden ser la motricitat fina, la coordinació oculomotora, la memòria, la concentració, la percepció visual, causa efecte, etc.

Pel que fa a la mecànica a través de la qual es controla el joc en tenim de diferents tipus:  alguns que es controlen prement un polsador, d’altres  en els quals s’ha d’arrossegar algun objecte amb el dit (drag and drop), d’altres en que s’ha de tocar un objecte o punt de la pantalla amb el dit (sense arrossegar) fent un toc simple i en alguna ocasió un doble clic, mantenir premut el dit a la pantalla, etc. Tot i que n’existeixen moltes més per explorar!

Podeu consultar la majoria d’aquests jocs al nostre blog, a la secció jocs propis

DES DE L’EQUIP D’INNOVACIÓ US FEM UNA PROPOSTA!

Obrim un procés participatiu per recollir les vostres propostes de futurs jocs. Estudiarem les vostres idees  i es seleccionaran 3 guanyadors

Aquestes es veuran materialitzades al llarg del 2024 i tindran un premi tecnològic!

Us ajduntem un PDF que podeu imprimir i anotar les vostres idees. Ho heu d’emplenar tant professionals com persones usuàries i no hi ha limitació per persona.

Us animem a que ho feu i que els professionals de suport feu de facilitadors per que tothom ho pugui emplenar.

Un cop emplenats cal fer arribar les propostes al Jordi Belmonte, amb el nom i servei anotat a darrera de cada full

La data límit de participació és el divendres 24 de Novembre

Serà la teva idea la que es convertirà en un joc nou d’Àuria??!!

el PDF adjunt fou el següent:

La veritat és que el concurs va tenir bona acceptació i la participació ha estat alta.

Abans de continuar cal dir que algunes de les idees que anaven arribant ja ens semblaven tan bones i tan factibles que ja les hem anat materialitzant.

Desde la planta (-1) ens van arribar molt bones idees per a jocs educatius que ens podrien anar molt bé per treballar algunes competències. D’aquestes idees n’hem premiat dues, les quals ja hem pogut materialitzar durant aquest periode.

Una d’aquestes idees (provinent del grup 1 de la planta (-1)) era fer un joc de matemàtiques en el qual hi hagués sumes, restes, etc i faltessin números que la persona hagués de col·locar arrossegant. El joc l’hem materialitzat en aquest:

El premi per la vostra idea serà d’una tauleta android que se us entregarà al llarg de la setmana vinent.

La segona idea, en aquest cas provinent del grup 5 també de la planta (-1) va ser de crear un joc de seqüències temporals de coses de la vida quotidiana el qual ja hem materialitzat en el següent joc:

El premi per la vostra idea també serà d’una tauleta android que se us entregarà al llarg de la setmana vinent.

Finalment premiem a la gent de Sesoliveres amb un altaveu inhalàmbric per una idea que hem trobat original tot i que fora del nostre abast i també fora del nostre objectiu. El joc tractava d’un policía que havia de demostrar la seva inocència davant de l’acusació de que era corrupte i ho faria a través de proves que hauria d’anar conseguint al llarg de diferents nivells.

Us faré entrega jo mateix de l’altaveu al llarg de la setmana vinent.

Moltes gràcies per la vostra participació i les vostres idees.

Volem remarcar que tot i que la vostra idea no hagi estat premiada no vol dir que no la trobem bona i que més endavant no la poguem materialitzar.

A continuació podreu veure les imatges de l’entrega de les tauletes al grup 1 i grup 5 de la planta (-1). Malauradament no disposem de la foto de l’entrega de l’altaveu inalàmbric que va guanyar el grup de SOI de Sesoliveres:

entrega tauleta grup 1:

entrega de la tauleta al grup 5:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *